ο μεγαλύτερος ποταμός της Βόρειας Αμερικής.. - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

ο μεγαλύτερος ποταμός της Βόρειας Αμερικής..


   

Οι ποταμοί Μισισιπής-Οχάιο
Ο Μισισιπής είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Βόρειας Αμερικής. Το όνομά του προέρχεται από τη λέξη misi-ziibi της γλώσσας Ojibwe που σημαίνει ο "μεγάλος ποταμός". Ο Οχάιο είναι ο μεγαλύτερος παραπόταμός του. Στο σημείο που συμβάλλουν βρίσκεται η πόλη Cairo, του Ιλλινόις. Σ' αυτό το σημείο, ο Οχάιο είναι μεγαλύτερος από τον Μισισιπή.
 
Ο Μισσισσιππής είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Βόρειας Αμερικής με μήκος 5969 χλμ, από τη λίμνη Itasca ως τον κόλπο του Μεξικού όπου εκβάλλει.  Ο ποταμός είναι τμήμα του συστήματος ποταμών Τζέφερσον-Μιζούρι-Μισσισσιππή, το μεγαλύτερο σύστημα ποταμών στη Βόρεια Αμερική και μεταξύ των μεγαλύτερων στον κόσμο. Με μήκος 6.275 χλμ, είναι το τέταρτο μακρύτερο, και με βάση τη μέση απορροή (16.200 μ³/s), είναι δέκατο.


 Το δέλτα του Μισισιπή όπως φαίνεται από το διάστημα
 Looking down on the Great River Road in Wisconsin, with Minnesota in the distance across the Mississippi River

Ο Μισισιπής στραγγίζει την μεγαλύτερη μέρος της περιοχής μεταξύ Δύσκολα βουνά και Της όξινης απορροής βουνά, εκτός από την περιοχή που στραγγίζεται από Μεγάλες λίμνες. Τρέχει κατευθείαν, ή σύνορα, δέκα κράτη Ηνωμένες Πολιτείες -- Μινεσότα, Ωησθονσην, Θ*Ηοωα, Ιλλινόις, Μισσούρι, Κεντάκυ, Αρκάνσας, Τεννεσσεε, Μισισιπής και Λουιζιάνα -- πρίν εκκενώνει Κόλπος του Μεξικού περίπου 100 μίλια (160 χλμ) προς τα κάτω από Νέα Ορλεάνη. Οι μετρήσεις του μήκους του Μισισιπή από τη λίμνη Itasca στον κόλπο του Μεξικού ποικίλλουν, αλλά ο αριθμός του EPA είναι 2.320 μίλια (3733 χλμ). Μια σταγόνα βροχής που εμπίπτει στη λίμνη Itasca θα έφθανε στον κόλπο του Μεξικού σε περίπου 90 ημέρες.
Looking down on the Great River Road in Wisconsin, with Minnesota in the distance across the Mississippi River
 κάτω ο μεγάλος δρόμος των ποταμών στο Wisconsin, με Μινεσότα στην απόσταση πέρα από τον ποταμό του Μισισιπή
Ο ποταμός διαιρείται σε ανώτερο Μισισιπή, από το νότο πηγής του Ποταμός του Οχάιου, και ο χαμηλότερος Μισισιπής, από το Οχάιο στο στόμα του πλησίον Νέα Ορλεάνη. Ο ανώτερος Μισισιπής διαιρείται περαιτέρω σε τρία τμήματα: headwaters, από την πηγή Αγιος Anthony Falls μια σειρά προκαλούμενων από τον άνθρωπο λιμνών μεταξύ της Μινεάπολη και ST. Θ*Λοuης και ο μέσος Μισισιπής, ένας σχετικά ελεύθερης ροής ποταμός προς τα κάτω της συμβολής με Ποταμός του Μισσούρι στο Λοuης.

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας