Τα δελφίνια του Αμαζονίου!! - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Τα δελφίνια του Αμαζονίου!!

Είναι λιγότερο γνωστά αλλά εξίσου όμορφα και έξυπνα με τα γκρι δελφίνια που ξέρουμε. Τα ροζ δελφίνια ή δελφίνια του Αμαζονίου είναι ιδιαίτερα φιλικά και ζουν στον Αμαζόνιο αλλά και στους ποταμούς Ορινόκο (Βενεζουέλα) και Τοκαντίνς (Βραζιλία), στη Νότια Αμερική.
Είναι λοιπόν δελφίνια του γλυκού νερού και για να διαβιώσουν απαιτούν φρέσκο, καθαρό νερό. Δυστυχώς βρίσκονται στη λίστα με τα ζώα που απειλούνται καθώς η μόλυνση των νερών, η παράνομη αλιεία και οι άκατοι που πλέουν στους ποταμούς απειλούν τους βιοτόπους τους.
 

Το χρώμα τόσο του δέρματος, όσο και των ματιών του οδηγούν τους βιολόγους στο συμπέρασμα ότι πάσχει από λευκοπάθεια, όμως κατά τα άλλα δείχνει να χαίρει άκρας υγείας και πλατσουρίζει στα νερά της λίμνης μαζί με τη μητέρα του, που δεν χάνεται στιγμή από το πλευρό του.




Ο καθηγητής Anthony Martin του βρετανικού Πανεπιστημίου του Kent και η συνεργάτιδά του, Vera da Silva, του  Ινστιτούτου Ιχθυολογίας του Αμαζονίου, που εδρεύει στο Manaus, μελετούν από τον Ιανουάριο του 1994 τα δελφίνια του Αμαζονίου στο τροπικό δάσος Mamirauá.



Έχουν αφιερώσει χιλιάδες ώρες παρατηρώντας τον κύκλο ζωής αυτών των μοναδικών ζώων της οικογένειας των πλατανιστιδών, που ανήκει στα οδοντοκήτη, και διαβιούν στο τροπικό δάσος.


 
Οι αρχές έχουν ζητήσει από τους κατοίκους, και από τους επισκέπτες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή,
 να κρατήσουν τις απαραίτητες αποστάσεις και να σεβαστούν το μικρό, αλλά και το υπόλοιπο κοπάδι.





Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας