Βανκούβερ: Μεγαλούπολη πρότυπο - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Βανκούβερ: Μεγαλούπολη πρότυπο

Βανκούβερ: Μεγαλούπολη πρότυπο

Η πρωτεύουσα της δασοσκέπαστης πολιτείας British Columbia είναι μια εντυπωσιακή μεγαλούπολη που συνδυάζει την ποιότητα ζωής με τις άφθονες φυσικές ομορφιές και την επαφή με την ύπαιθρο

Κτισμένη στο νοτιότερο σημείο του Καναδά, θεωρείται η ομορφότερη πόλη της χώρας και μία από τις κορυφαίες στον κόσμο σε ποιότητα ζωής. Θυμίζει λίγο από Νέα Υόρκη, Σικάγο και Σαν Φρανσίσκο μαζί, αλλά δεν είναι τίποτα απ' όλα αυτά, αφού διαθέτει μια δική της ξεχωριστή φυσιογνωμία.
Υπαίθριος καλλιτέχνης στους δρόμους της Gastown ζωγραφίζει το Steam Clock.
Υπαίθριος καλλιτέχνης στους δρόμους της Gastown ζωγραφίζει το Steam Clock.
Σύγχρονη και πολυπολιτισμική, με υψηλά στάνταρ διαβίωσης και αισθητικής, είναι μια πόλη όπου το πρωί μπορείς να κάνεις σκι στα γύρω βουνά, το μεσημέρι ηλιοθεραπεία σε κάποια παραλία του Ειρηνικού και το απόγευμα μια χαλαρή βόλτα στο μεγαλύτερο αστικό πάρκο της Βορείου Αμερικής.
Οπως μάλλον καταλάβατε, πρόκειται για το κοσμοπολίτικο Βανκούβερ, την πρωτεύουσα της πολιτείας British Columbia, που φιλοξένησε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες του 2010. Το νοτιότερο αστικό κέντρο του Καναδά ιδρύθηκε επίσημα πριν από 130 χρόνια και σήμερα αντιπροσωπεύει για πολλούς τον ιδανικότερο τόπο διαμονής στον κόσμο.
Δύο ήταν οι κυριότεροι παράγοντες που οδήγησαν το Βανκούβερ να εξελιχθεί σε μια πόλη-πρότυπο: η γεωγραφική θέση και οι κλιματολογικές συνθήκες. Μόλις 42 χλμ. από τα αμερικανο-καναδικά σύνορα, ανάμεσα στα Βραχώδη Ορη και τον Ειρηνικό Ωκεανό, το Βανκούβερ πλαισιώνεται από μια ειδυλλιακή φύση και χαρακτηρίζεται από αρκετά ήπιες -για την περιοχή- θερμοκρασίες και σπάνιες χιονοπτώσεις.
Βανκούβερ: Μεγαλούπολη πρότυπο
Τα τελευταία χρόνια η αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία «χρησιμοποιεί» όλο και πιο συχνά το Βανκούβερ ως φυσικό ντεκόρ, τόσο για διαφημιστικά σποτ όσο και για κινηματογραφικές ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές («Juno», «X-Files», «Watchmen»), κάτι που προσέδωσε στην καναδική μεγαλούπολη -εκτός φυσικά από αίγλη και λάμψη- το προσωνύμιο «Χόλιγουντ του Βορρά».
Μια πράσινη πολιτεία με αέρα βρετανικό
ΣΕ αυτόν τον μικρό παράδεισο της Βορείου Αμερικής κατοικούσαν επί σχεδόν 6.000 χρόνια οι Ινδιάνοι Salish, μέχρι που έφτασαν οι Ευρωπαίοι εξερευνητές τον 16ο αιώνα.
Το άγαλμα του Τζακ Ντέιτον στην Gastown. Ηταν από τους πρώτους κατοίκους του Βανκούβερ και ιδιοκτήτης σαλούν.
Το άγαλμα του Τζακ Ντέιτον στην Gastown. Ηταν από τους πρώτους κατοίκους του Βανκούβερ και ιδιοκτήτης σαλούν.
Πρώτοι πάτησαν το πόδι τους στην περιοχή οι Ισπανοί κονκισταδόρες, κάτω από τις διαταγές του Josι Marνa Narvαez, ενώ ο ναύαρχος του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού George Vancouver -που αποβιβάστηκε στην περιοχή το 1790- χάρισε το όνομά του στον μικρό οικισμό που υπήρχε δίπλα στα νερά του ποταμού Frazer.
Η ολοκλήρωση του Καναδικού Σιδηροδρόμου του Ειρηνικού (1886) και το άνοιγμα της διώρυγας του Παναμά (1915) βοήθησαν καθοριστικά στην οικιστική και οικονομική ανάπτυξη της πόλης. Σήμερα, το Βανκούβερ συγκαταλέγεται στις πλουσιότερες πόλεις του Καναδά και των ΗΠΑ και προσφέρει στέγη σε 2.600.000 κατοίκους από 60 διαφορετικές εθνότητες.
Το άγαλμα του αθλητή δρομέα δεσπόζει σ’ ένα σημείο του Stanley Park.
Το άγαλμα του αθλητή δρομέα δεσπόζει σ’ ένα σημείο του Stanley Park.
Ο πυρήνας της πόλης απλώνεται σε μια χερσόνησο που βρίσκεται ανάμεσα στους κόλπους English Bay και Burrard Inlet, ενώ όλο το Βανκούβερ χωρίζεται σε 3 ζώνες: στο Downtown (περιλαμβάνει το εμπορικό και οικονομικό κέντρο της πόλης, την περιοχή Gastown, το Stanley Park και την Chinatown), το Westside (περιλαμβάνει τις περιοχές Kitsilano και South Vancouver) και το East Vancouver (με κυριότερο αξιοθέατο την τοπική αγορά Punjabi Market).
Οι περισσότεροι τουρίστες που επισκέπτονται το Βανκούβερ αρχίζουν την περιήγησή τους από την Gastown, το παλιό ιστορικό κομμάτι της πόλης, που χρονολογείται από το 1867. Σήμα-κατατεθέν της γραφικής Gastown είναι το ρολόι ατμού Steam Clock, το οποίο κατά τις ακέραιες ώρες «σφυρίζει» ένα τραγούδι εκμεταλλευόμενο τη δύναμη του ατμού. Θεωρείται το πιο φωτογραφημένο υπαίθριο ρολόι μετά το Big Ben.
Το Βανκούβερ είναι μια πόλη που αποπνέει έντονα έναν βρετανικό αέρα.
Το Βανκούβερ είναι μια πόλη που αποπνέει έντονα έναν βρετανικό αέρα.
Τα αναπαλαιωμένα κτίρια της Gastown αποτελούν αντιπροσωπευτικά δείγματα βικτοριανής αρχιτεκτονικής και φιλοξενούν σήμερα κομψές μπουτίκ, καταστήματα με αντίκες και σουβενίρ, ατμοσφαιρικά ρεστοράν, υπαίθρια cafe και art galleries. Προκειμένου, μάλιστα, να διατηρηθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας της Gastown, στους δρόμους της συνοικίας κινούνται καλοσυντηρημένα τραμ εποχής. Το γεγονός, πάντως, ότι στο Βανκούβερ κυριαρχεί το βρετανικό στυλ δεν αμφισβητείται από κανέναν - εξάλλου, η πόλη ήταν κάτω από πολύχρονη βρετανική κυριαρχία.
Μετά την Gastown, συνεχίστε τη βόλτα σας στην κινέζικη γειτονιά της πόλης! Αν είστε θιασώτης της κινέζικης κουλτούρας και του τρόπου ζωής της ασιατικής χώρας, θυμηθείτε ότι στο Βανκούβερ υπάρχει η δεύτερη μεγαλύτερη Chinatown της Βορείου Αμερικής - μετά εκείνη του Σαν Φρανσίσκο.
Στα βόρεια προάστια της πόλης, οι περισσότερες βίλες ανήκουν σε επιχειρηματίες από το Χονγκ Κονγκ και την Κίνα.
Στα βόρεια προάστια της πόλης, οι περισσότερες βίλες ανήκουν σε επιχειρηματίες από το Χονγκ Κονγκ και την Κίνα.

Σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης σας περιμένει το Stanley Park, το μεγαλύτερο αστικό πάρκο της Βορείου Αμερικής. Η πράσινη καρδιά του Βανκούβερ ιδρύθηκε το 1886, καταλαμβάνει έκταση 4.000 στρεμμάτων και περιβάλλεται από θάλασσα. Αξιοποιημένο στο σύνολό του, το Stanley Park προσελκύει περίπου οκτώ εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Ο καλύτερος τρόπος για να το γνωρίσετε είναι να κάνετε τον γύρο του πάρκου με ποδήλατο, οδηγώντας στην κυκλική παραλιακή διαδρομή των 8,8 χλμ.
Δασωμένες εκτάσεις με περίπου 500.000 αιωνόβια δέντρα, λίμνες με κύκνους, περιποιημένοι κήποι, χώροι διαμορφωμένοι για πικνίκ, ζωολογικός κήπος, πεζοπορικά μονοπάτια συνολικού μήκους 200 χλμ., τέσσερις παραλίες για κολύμπι και ηλιοθεραπεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, yacht clubs και ένα από τα μεγαλύτερα Aquarium στον κόσμο, συμβάλλουν στην αναψυχή και τη χαλάρωση των κατοίκων και των τουριστών.
Στην είσοδο του Stanley Park υπάρχουν τοτέμ ιθαγενών Ινδιάνων σκαλισμένα πάνω σε κορμούς δέντρων.
Στην είσοδο του Stanley Park υπάρχουν τοτέμ ιθαγενών Ινδιάνων σκαλισμένα πάνω σε κορμούς δέντρων.
Από τα πιο πολυφωτογραφημένα αξιοθέατα του Stanley Park είναι τα τοτέμ των ιθαγενών Ινδιάνων, που βρίσκονται σκαλισμένα πάνω σε χοντρούς κορμούς δέντρων, στην είσοδο του πάρκου.
FAST INFO  πηγη. Εθνος.

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας