ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΕΜΑΤΗ ΥΓΕΙΑ - ΨΩΜΙ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΕΜΑΤΗ ΥΓΕΙΑ - ΨΩΜΙ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ αλεύρι ζέας
  • 100 γρ. αλεύρι ολικής
  • 1 1/2 φλυτζ. νερό χλιαρό
  • 1 1/2  φακελάκι μαγιά ξηρή ή 20 γρ μαγιά νωπή
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 3 κουτ.σούπας λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό ,προσθέτετε τη ζάχαρη και αφήνετε να φουσκώσει για 5 λεπτά περίπου.Ανακατεύετε σε μεγάλο μπώλ τα αλεύρια καΙ κρατάτε 1 φλυτζ. για το τέλος του ζυμώματος.Κάνετε μια λακκούβα  στη μέση και προσθέτετε το αλάτι ,το ξύδι ,το λάδι και τέλος τη διαλυμένη μαγιά. .
Ζυμώνετε καλά για αρκετή ώρα ,προσθέτοντας το αλεύρι που φυλάξατε για να γίνει μια λεία αρκετά μαλακή ζύμη. Μπορεί να χρειαστεί και λίγο ακόμα αλεύρι .(Μείγμα δυο αλευριών)
Σκεπάζετε τη ζύμη με μεμβράνη και πετσέτα Άφήνετε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά. Ζυμώνετε πάλι το ζυμάρι και του δίνετε το σχήμα που θέλετε ,ανάλογα με το ταψί που θα χρησιμοποιησετε.Λαδώνετε καλά το ταψί και τοποθετείτε το ζυμάρι΄Σκεπάζετε με μεμβράνη και πετσέτα και το αφήνετε να φουσκώσει για 1 -1/12 ώρα περίπου ,μέχρι ο όγκος του να διπλασιαστεί.Τοποθετείτε ενα ταψάκι με νερό στο πάτο του φούρνου και τον προθερμένετε στους 200 βαθμούς .Ψήνετε το ψωμί στην αρχή για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς και μετά κατεβάζετε τη φωτιά στους 175 βαθμούς  και συνεχίζετε το ψησιμο για 25 -30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Το ψωμί χωρίς γλουτένη δεν φουσκώνει πολύ.Οι ζύμες δεν πρέπει να ειναι σφιχτές ,αλλά αντιθέτως πολυ μαλακή .Πάντα προσθέτετε λάδι για να μη γίνεται το ψωμί στεγνό. 
Τα αλεύρια χωρίς γλουτένη έχουν υψηλή περιεκτικότητα πρωτείνης άντιοξειδωτικών,και ωμέγα 3,γι αυτό χρησιμοποιήστε τα.

 Στείλτε μας και τις δικές σας συνταγές στο e mailomorfatax@gmail.com

             www.omorfataxidia.com

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας