- ΥΛΙΚΑ
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
- 400 γραμ. μακαρόνια Νο 3
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 5 αυγά
- 1 φλυτζ. γιαούρτι
- 1/2 κιλό ανθότυρο
- 300 γρ. φέτα
- 1 1/2 φλυτζ. κεφαλογραβιέρα
- 3 κ.σ.βούτυρο λιωμένο
- 1 φλυτζ. γάλα
- αλάτι
Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά.Τα βάζετε σε ένα μπώλ ,προσθέτετε το γιαούρτι ,λίγο αλάτι,τη φέτα λιωμένη με το πιρούνι, την κεφαλογραβιέρα και ανακατεύετε.Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό με μια κουταλιά λάδι και τα σουρώνετε. τα ρίχνετε στο μπώλ και τα ανακατεύετε.Αλείφετε με βούτυρο ενα ταψί Νο 32 .Στρώνετε τα μισά φύλλα αλείφοντας το καθένα με βούτυρο.Στρώνετε το μείγμα με τα μακαρόνια και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα ,αφού πρώτα τα βουτθρώσετε.Κόβετε τη πίττα σε κομμάτια .Χτυπάτε τα υπολοιπα αυγά ,προσθέτετε το γάλα ,λίγο αλάτι και περιχύνετε τη πίτα.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.Αφού κρυώσει λίγο την σερβίρετε.
Καλή επιτυχία
Μοιραστειτε μαζι μας τις συνταγές σας και τα σχολιά σας στο emailomorfatax@gmail.com καιwwwomorfataxidia.com