Μαγικές φωτογραφίες από τους παγωμένους καταρράκτες της Κροατίας - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Μαγικές φωτογραφίες από τους παγωμένους καταρράκτες της Κροατίας



Ο φωτογράφος Tamas Toth μαζί με τρεις φίλους του ξεκίνησαν για μια εκδρομή στην παγωμένη Κροατία. Οι φίλοι είχαν αποφασίσει να κάνουν ένα φωτογραφικό ταξίδι, γυρίζοντας σε διάφορα μέρη της Κροατίας και αιχμαλωτίζοντας μοναδικές λήψεις.

Αφού έψαξαν βρήκαν πως το καλύτερο μέρος για να τραβήξουν φωτογραφίες είναι το μεγαλύτερο Εθνικό Πάρκο της Κροατίας που βρίσκεται γύρω από τις Λίμνες Plitvice.
Ένα παραμυθένιο φυσικό τοπίο στην Κροατία

Η συνολική έκταση του πάρκου είναι 295 km² ενώ η επιφάνεια των υδάτων είναι 2 km². Συνολικά υπάρχουν 16 λίμνες στην περιοχή που εκτείνονται σαν γιρλάντα γύρω από το βουνό Κapel.



To ανομοιόμορφο έδαφος της περιοχής και το γεγονός ότι βρίσκεται στις παρυφές του βουνού δημιουργεί εξαιρετικούς φυσικούς σχηματισμούς, με τρεχούμενα νερά σε διάφορα σημεία και ύψη.



Σε κάποιες περιοχές σχηματίζονται ρυάκι, που περνάνε μέσα από τα βράχια, αλλού υπάρχουν μικρές λιμνούλες και σε άλλα σημεία βλέπουμε καταρράκτες.



Είναι ένα μοναδικό θέαμα, καθώς οι καταρράκτες πέφτουν μέσα σε μικρές λιμνούλες για να ξαναπέσουν λίγο αργότερα από άλλα ύψη σε άλλες μικρές ή μεγάλες λιμνούλες.



Ο Tamas Toth και οι φίλοι του βρήκαν το απόλυτο μέρος για τις φωτογραφίες τους, καθώς λόγω της πολύ χαμηλής θερμοκρασίας, οι καταρράκτες και τα νερά είχαν παγώσει δημιουργώντας εντυπωσιακούς σχηματισμούς.



Είναι πραγματικά ένα μαγικό μέρος, γι’ αυτό κιόλας είναι μέσα στους top προορισμούς, που επιλέγουν οι τουρίστες, όταν επισκέπτονται τη Κροατία.



All Image Credits: Tamas Toth


Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας