Το πιο εντυπωσιακό σπίτι της Αττικής κατασκευάζεται στη Βούλα και θυμίζει.. Oριγκάμι - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Το πιο εντυπωσιακό σπίτι της Αττικής κατασκευάζεται στη Βούλα και θυμίζει.. Oριγκάμι



Ο Παύλος Χατζηαγγελίδης της αρχιτεκτονικής εταιρείας «314 Architecture Studio» είναι ο άνθρωπος που έχει αναλάβει να κατασκευάσει ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπίτια της Αττικής.





Η Κατοικία Η77 όπως ονομάζεται, βρίσκεται στη Βούλα και θα είναι έτοιμη μέχρι τις αρχές του 2018.

Πρόκειται για κατοικία συνολικής επιφάνειας 300 μ2 που.. θυμίζει γλυπτό Oριγκάμι!

Η κατοικία χωρίζεται σε τέσσερα επίπεδα, με το ανώτερο επίπεδο αυτής να βρίσκεται εντός της στέγης και να αποτελεί το master suite.





Tα δύο ενδιάμεσα αποτελούν ορόφους με χώρους διημέρευσης και βοηθητικά υπνοδωμάτια ενώ στο κατώτερο επίπεδο βρίσκονται διάφοροι βοηθητικοί χώροι και το πάρκινγκ.




Χαρακτηριστικό της τα μεγάλα περιμετρικά ανοίγματα, τα οποία προστατεύονται από σύστημα με κινητές αλουμινένιες κουρτίνες ενισχύοντας το βιοκλιματικό χαρακτήρα του κτιρίου.





Οι κουρτίνες αυτές προγραμματίζονται μέσω ενός αυτοματισμού ώστε να επιτρέπουν το σωστό ηλιασμό και την απαραίτητη σκίαση κατά τη διάρκεια της ημέρας και σύμφωνα με την εποχή του χρόνου.

Ο σχεδιασμός του κτιρίου προέκυψε από τις προδιαγραφές του οικοπέδου και αποτελεί ένα μετασχηματισμό των origami της παραδοσιακής ιαπωνικής χειροτεχνίας αναδίπλωσης του χαρτιού.





Η κατοικία σχεδιάζεται να πατά μαλακά στο φυσικό βράχο ο οποίος σε άλλα σημεία εμφανίζεται να εισχωρεί μέσα στην κατοικία και σε άλλα αποκτά πλατώματα.

314 ArchitectureΦωτογραφίες

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας