5 συμβουλές από τον Τζέιμι Ολιβερ για το τέλειο γιορτινό τραπέζι [εικόνες] - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

5 συμβουλές από τον Τζέιμι Ολιβερ για το τέλειο γιορτινό τραπέζι [εικόνες]







Τι προτιμά, πως προετοιμάζεται και τι βάζει στην κουζίνα του τα Χριστούγεννα έτσι ώστε να κάνει το απόλυτο τραπέζι, αποκάλυψε ο διάσημος «μαέστρος» της κουζίνας Τζέιμι Όλιβερ.

Εξηγώντας τι προτιμάει εκείνος να φάει και να πιει τις γιορτινές μέρες, αλλά και πως οργανώνεται για να είναι όλα στην εντέλεια, ο Τζέιμι Όλιβερ μας δίνει ιδέες για να πρωτοτυπήσουμε και φέτος.
Πως να οργανώσεις τα ψώνια σου

Ο σεφ αναφέρει πως προτιμά να προετοιμάζεται τις μέρες πριν από το τραπέζι, έτσι ώστε όταν φτάσει η ώρα, απλώς να τα «πετάξει» όλα στο φούρνο.

Άλλωστε όπως αναφέρει είναι σημαντικός ο χρόνος ετοιμασίας, καθώς έτσι «δένουν» και τα υλικά μεταξύ τους.



Συγκεκριμένα, ο Όλιβερ αναφέρει πως επιλέγει το μενού περίπου μία εβδομάδα πριν απόπ την ημέρα των χριστουγέννων, γράφοντας τα πάντα σε ένα χαρτί και πάει σουπερ μαρκετ μία δύο μέρες πριν το τραπέζι. Ο ίδιος προτιμά να ψωνίσει την στιγμή που ξέρει πως δεν θα υπάρχει ψυχή στο σούπερμαρκετ ή τέλος πάντων την ώρα που δεν θα έχει τόσο κόσμο.
Η κρίσιμη ώρα... το μαγείρεμα

Ο σεφ αναφέρει πως ένα τραπέζι με τα όλα του χρειάζεται περίπου 4 ώρες μαγειρέματος. Σημαντικό μέρος γι αυτόν είναι οι πατάτες, τις οποίες καρυκεύει και τις αφήνει να «δέσουν» πριν τις ψήσει σε διαφορετικό σκεύος από το κρέας. Ο ίδιος επίσης πάντα αγοράζει περισσότερα πράγματα σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, ενώ όσα δεν χωρούν στο ψυγείο (μαζί και το κρέας) τα κατεβάζει κάτω στο γκαράζ όπου έχει κρύο για να διατηρηθούν με φυσικό τρόπο.
Τι ποτό να έχεις στο τραπέζι σου

Όσον αφορά τα ποτά, ο Τζέιμι Όλιβερ αναφέρει πως έχει λίγο από όλα στο σπίτι του, έτσι ώστε να πιουν ότι θέλουν οι καλεσμένοι του, αλλά ο ίδιος δίνει βάση σε δύο πράγματα. Στο μπράντι και το ουίσκι. Ο σεφ επιλέγει πάντα να έχει δύο καλά μπουκάλια από αυτά σπίτι του, τα οποία και απολαμβάνει τα Χριστούγεννα. Ο ίδιος επίσης προτείνει να βάλουμε λίγο χυμό από ένα ρόδι μέσα σε σαμπάνια prosecoo... ως εναλλακτική από τα συνηθισμένα.


Τι να κάνεις αν έχει καλέσει πολλά άτομα

Ο Όλιβερ αναφέρει πως αν πρόκειται να κάνετε ένα μεγάλο τραπέζι με 20 άτομα ας πούμε, τότε το καλύτερο είναι ο καθένας να συνεισφέρει με κάποιο πιάτο και ο οικοδεσπότης να επικεντρωθεί στα βασικά, δηλαδή το κρέας, την σάλτσα στο κρέας, τις πατάτες και τα λαχανικά.



Ο ίδιος αναφέρει πως το να φέρουν οι υπόλοιποι το γλυκό, το κρασί, τα «κρύα πιάτα» δεν είναι μόνο καλό μόνο για αυτόν που ανοίγει το σπιτικό του, αλλά έτσι μπαίνεται και στο πνεύμα και δείχνεται πόσο ευγνώμων είστε που περνάτε τις γιορτινές ημέρες με ανθρώπους που αγαπάτε.
Κάνε κάτι διαφορετικό, όπως ένα εξυζητημένο πρωινό τα Χριστούγεννα

Και επειδή όλα ξεκινούν από το πρωί, ο ίδιος κάνει δώρο στον εαυτό του ένα ξεχωριστό πρωινό. Ο Όλιβερ προτιμά ένα πιο εξυζητημένο γεύμα από κουάκερ που συνήθως τρώει... όπως αβγά scrambled, καπνιστό σολομό και βάφλες. Ο καπουτσίνο φυσικά δεν λείπει από το τραπέζι, όπως και ο φυσικός χυμός (για τα παιδιά του).

Φωτογραφίες: Shutterstock

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας