Ένα φανταστικό ταξίδι στο 2262? Στο διάστημα? - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Ένα φανταστικό ταξίδι στο 2262? Στο διάστημα?





Μία επιστημονική ματιά στα σενάρια καταστροφής του κόσμου ρίχνει η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας που θα λειτουργεί στο Ιδρυμα Ευγενίδου .


 
Στην   ενότητα αυτή θα περιλμβάνεται το τι πιστεύουν οι επιστήμονες για την πρόσκρουση μετεωριτών στη Γη, τα ακραία φυσικά φαινόμενα και την καταστροφή του περιβάλλοντος.
Στην επίδειξη πειραμάτων οι συμμετέχοντες μεταφέρονται στο μέλλον με όχημα τη φαντασία, προσπαθώντας να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως «τι θα αντιμετώπιζαν οι άνθρωποι σε μία ενδεχόμενη καταστροφή; Πώς επηρεάζει η ανθρώπινη δραστηριότητα, αλλά και εξωγενείς παράγοντες, τον πλανήτη Γη; »
Στη συνέχεια, στο διαδραστικό εργαστήρι, γίνεται ενημέρωση για την καταστροφή των δασών , ενώ κατασκευάζεται ανακυκλωμένο χαρτί. Το απόγευμα, μέσα από μία διαδραστική αφήγηση, το βλέμμα στρέφεται στο παρελθόν, σε αρχαίες προφητείες που προέβλεπαν την καταστροφή του κόσμου και γίνεται σύγκριση με τις επιστημονικές προβλέψεις για το μέλλον.


Μεταφερόμαστε στο έτος 2262 μ.Χ. μέσα από ένα φανταστικό ταξίδι στον χρόνο. Ένας μετεωρίτης έπεσε στη Γη. Εκτεταμένες πυρκαγιές καίνε μεγάλο μέρος των δασών, ενώ πυκνοί καπνοί τυλίγουν την περιοχή κοντά στον κρατήρα, σε ακτίνα 11.500 χιλιομέτρων. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιζήσαντες είναι πάρα πολλά…
Στην επίδειξη πειραμάτων, μεταξύ άλλων, θα ανακαλύψουμε τι θα σήμαινε για τη Γη μία τέτοια πρόσκρουση. Επίσης, θα ασχοληθούμε με τα φυτά και τη σημασία που έχουν για τον πλανήτη μας, καθώς και τον ρόλο του οξυγόνου και του διοξειδίου του άνθρακα στους ζωντανούς οργανισμούς. Παράλληλα, θα ανακαλύψουμε πώς οι ανθρώπινες δραστηριότητες επηρεάζουν το περιβάλλον, αλλά και πώς μπορούμε να παράγουμε ενέργεια χωρίς να το επιβαρύνουμε.


 Στην προσπάθεια να λύσει κάποια από τα μυστήρια της ζωής, ο άνθρωπος στρέφει συχνά το βλέμμα του πέρα από τη Γη! Ποια είναι τα ερωτήματα που βασανίζουν τον άνθρωπο εδώ και αιώνες; Ποιες ανακαλύψεις και εφευρέσεις άλλαξαν τον τρόπο που βλέπουμε τους ζωντανούς οργανισμούς γύρω μας; Πώς ξεκίνησε η ζωή στη Γη και τι πιστεύουμε ότι συμβαίνει σε άλλους πλανήτες; Οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της Αστροβιολογίας. Τελικά είμαστε μόνοι στο Σύμπαν;
Κοσμικές Αρμονίες.....

Στο κοσμικό ταξίδι του ανθρώπου, οι αισθήσεις του αποδεικνύονται συχνά ανεπαρκείς και ο ίδιος μοιάζει απομονωμένος στο αχανές Σύμπαν. Με τη βοήθεια όμως της επιστήμης και της τεχνολογίας, οι αισθήσεις μας διαρκώς διευρύνονται και το Σύμπαν μάς αποκαλύπτει ένα-ένα τα μυστικά του. Το κοσμικό ταξίδι μετατρέπεται σε μία μαγική και πολύχρωμη περιπλάνηση και το Σύμπαν θυμίζει έργο τέχνης πέρα από κάθε φαντασία.
Περισσότερες πληροφορίες  ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ευγενίδου

Πηγή: tovima.gr







Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας