Απομακρυσμένα νησιά. - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Απομακρυσμένα νησιά.




Ανάφη
 Η Ανάφη απέφυγε όλη την αίγλη και την φασαρία της γειτονικής της Σαντορίνης. Στη φωτογραφία φαίνεται το όρος Κάλαμος, ένα τεράστιος μονόλιθος βράχος που ξεχωρίζει στην ανατολική πλευρά αυτού του μικρού νησιού.
Σίφνος
Τα Άνω Κουφονήσια είναι ένα μικρό νησί πολύ κοντά στη Νάξο, με πληθυσμό περίπου 400 κατοίκων.
Κουφονήσια
Η παραλία Gala είναι ένα 'θησαυρός' που βρίσκεται στα Κουφονήσια.

 
Το νησί της Θηρασιάς έχει πολλές ομοιότητες με την Σαντορίνη. Η αρχιτεκτονική των σπιτιών και των εκκλησιών, τα ασβεστωμένα σπίτια, η χαμηλή βλάστηση και τα γαλαζοπράσινα νερά της είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του νησιού. Η Θηρασιά είναι ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν ν’ απολαύσουν γαλήνιες διακοπές μακριά από την πολυκοσμία και τους γρήγορους ρυθμούς.
Θηρασιά












 Δονουσα 


 
 Το βορειότερο και ανατολικότερο νησί των Μικρών Κυκλάδων, κάπως απομακρυσμένο από τα υπόλοιπα.
Βρίσκεται δυτικά της Νάξου (Μουτσούνα) και βόρεια της Αμοργού.
Απέχει 15 ναυτικά μίλια από τη Νάξο και 14 ν.μ. από την Αιγιάλη της Αμοργού.
Ένας μικρός παράδεισος για αυτούς που θέλουν να χαρούν τη φύση με ηρεμία, μπάνιο και θάλασσα.




 
 Αϊ-Στράτης

Ο Άγιος Ευστράτιος είναι ένα νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου με 376 κατοίκους (απογραφή 2001). Διοικητικά ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Χρύση, Αλόνησος, Νέαι,επειδή αναδύθηκε από τη θάλασσα και Ιερά εξαιτίας του Αγίου Ευστρατίου είναι μερικές από τις ονομασίες που του έχουν αποδοθεί. Οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με την αλιεία και την κτηνοτροφία και αντιμετωπίζουν συχνά, ιδίως το χειμώνα προβλήματα στην επικοινωνία με τα άλλα νησιά και την υπόλοιπη Ελλάδα.





Καστελόριζο.



Δωδεκάνησα








Αν και μικρό σαν νησί, το Καστελλόριζο έχει μεγάλη ιστορία, αφού είχε κατοικηθεί ήδη από τη νεολιθική εποχή, ενώ στη συνέχεια αποικίστηκε από τους Δωριείς, όπως και όλα τα Δωδεκάνησα. Αυτοί έδωσαν στο νησί και το όνομα Μεγίστη, όπως ακόμα ονομάζεται επίσημα ο Δήμος. Ένας θρύλος αποδίδει τη βάπτιση στον πρώτο οικιστή που λεγόταν Μεγιστέας, όμως μάλλον οφείλεται στο ότι ξεχωρίζει σε μέγεθος από τις γύρω βραχονησίδες.
Αρχείο:Overview-max.jpg
 το Λιμάνι
Ο μοναδικός οικισμός του νησιού, το ομώνυμο Καστελλόριζο, βρίσκεται γύρω από το φυσικό λιμάνι και αποτελείται από τις συνοικίες Πηγάδια, Χωράφια και Μανδράκι. Στον οικισμό υπάρχουν πολλά παλιά αρχοντικά, τα περισσότερα από τα οποία έχουν ερημώσει, αφού οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν μεταναστεύσει εδώ και χρόνια στην Αυστραλία.







Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας