Η Παλαιά Πόλη του Σάντο Ντομίνγκο το κλίμα, η τροπική βλάστηση, οι φυσικές ομορφιές, η πολιτιστική κληρονομιά - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Η Παλαιά Πόλη του Σάντο Ντομίνγκο το κλίμα, η τροπική βλάστηση, οι φυσικές ομορφιές, η πολιτιστική κληρονομιά


Η Παλαιά Πόλη του Σάντο Ντομίνγκο ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την ΟΥΝΕΣΚΟ το 1990. 


Η Δομινικανή Δημοκρατία αποτελούσε την έδρα της πρώτης αποικίας των Ευρωπαίων στο Νέο Κόσμο, γεγονός που την κάνει και τώρα να έχει τα πρωτεία σε πολλούς τομείς. Αξιοσημείωτο είναι ότι η μεγαλύτερη πόλη της Καραϊβικής βρίσκεται εδώ και είναι ο Άγιος Δομίνικος (Santo omingo)  .

Tα συνηθισμένα στερεότυπα σχετικά με τον άγιο Δομίνικο συνθέτουν έναν καμβά τροπικών αποχρώσεων .Το τοπίο έχει ένα καταπληκτικό σμαραγδένιο χρώμα με αφθονία άγριας ζωής.

Ο Άγιος Δομίνικος είναι ένα κράτος της Καραϊβικής και αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς διακοπών στον κόσμο. Συνδυάζει θαυμάσιο καιρό, πανέμορφα τοπία και ζωντανή κουλτούρα. Θεωρείται το νησί του "ατελείωτου καλοκαιριού" αφού ο καιρός είναι ζεστός ακόμα και τον Ιανουάριο
 

 
Το νησί που ο Χριστόφορος Κολόμβος μαγεμένος από τη φυσική ομορφιά του περιέγραψε ως την ωραιότερη γη που έχουν δει τα ανθρώπινα μάτια. Στην Καραϊβική θάλασσα, κάπου μεταξύ Κούβας και Πουέρτο Ρίκο, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της περιοχής μετά την Κούβα. Η Δομινικανή Δημοκρατία καταλαμβάνει τα δύο τρίτα του νησιού - το υπόλοιπο ανήκει στην Αϊτή. Από την ανακάλυψη του, το 1492 και μετά, πολλοί έχουν συμμεριστεί την άποψη του Κολόμβου. Ο επίγειος παράδεισος που είναι η Δομινικάνα, με τα καταπράσινα βουνά, τις κακτώδεις ερήμους, τα τροπικά δάση και τις παρθένες παραλίες σήμερα περιμένει να "ανακαλυφθεί" και από εσάς - ο "δικός" σας παράδεισος.

 



Πλησιάζοντας το νησί εναέρια, το θέαμα που αντικρύζει κανείς είναι χιλιόμετρα ατελείωτης λευκής άμμου, φοινικόδεντρα σπαρμένα κατά μήκος της ακτής και πριν την προσγείωση, ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση διακρίνονται και τα τεράστια σε έκταση θέρετρα, όλα κτισμένα σε τέλεια αρμονία με το περιβάλλον και με σεβασμό στην οικολογική ισορροπία της φύσης και του τοπίου. Κανείς δεν έχει πάει στην Δομινικάνα μόνο μια φορά! Το κλίμα, η τροπική βλάστηση, οι φυσικές ομορφιές, η πολιτιστική κληρονομιά, η φιλικότητα των κατοίκων, η ήρεμη ατμόσφαιρα και η πολυτέλεια των θερέτρων έχουν κυριολεκτικά "μαγέψει" τους επισκέπτες του νησιού. Από την Ελλάδα, πολύ εύκολα και ξεκούραστα πηγαίνει κανείς στο νησί της Δομινικανής Δημοκρατίας, όποια εποχή θέλει, όποτε θέλει.
 
Ανάμεσα στα αξιοθέατα της χώρας περιλαμβάνονται τα αποικιακά κτίρια και οχυρά, όπως το Σαν Λουίς στη Σαντιάγο δε Λος Καμπαγιέρος και ναοί, όπως ο καθεδρικός ναός του Σαντιάγο ελ Μαγιόρ. Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα μουσεία, όπως το Αρχαιολογικό και Ανθρωπολογικό Μουσείο των Δομινικανών στην πρωτεύουσα Σάντο Ντομίνγκο, με τη μεγαλύτερη συλλογή του είδους σε ολόκληρη την Καραϊβική, το Λαογραφικό Μουσείο Τόμας Μορέλ, το Αρχαιολογικό Μουσείο με τα εκθέματα των αυτοχθόνων Ταΐνοι και το Μουσείο Καπνού αλλά και τα νεοκλασικά σπίτια στη Σαν Πέδρο ντε Μακορίς.
Αξίζει ακόμα να αναφερθούν και κάποια μνημεία που σχετίζονται με το Χριστόφορο Κολόμβο, ο οποίος και ανακάλυψε το νησί. Στη βόρεια ακτή της χώρας βρίσκεται η Λα Ισαβέλα, ο πρώτος οικισμός που ίδρυσε ο Γενουάτης θαλασσοπόρος στο Νέο Κόσμο, το 1494. Σήμερα στη θέση αυτή υπάρχει Ιστορικό Πάρκο, όπου εκτίθενται ευρήματα από τις ανασκαφές που διεξήχθησαν στο μέρος αυτό. Επίσης, ο Φάρος του Κολόμβου (1992) βρίσκεται στα ανατολικά της Δομινικανής Δημοκρατίας και αποτελεί ένα συγκρότημα διαμερισμάτων κατασκευασμένων από μπετόν. 


Η πολύχρωμη ατμόσφαιρα  του πολιτισμού σε συνδυασμό με τον χάλαρο τρόπο ζωής κα τα πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα  προσελκύουν ιδιαίτερους και πιο επιλεκτικούς επισκέπτες 

 
Τεράστια τροπικά δάση της βροχής ,αγρία βουνά  και ερημικές παραλίες απλωμένης κατά μήκος των ακτών που καλύπτονται από ζούγκλα .


Στο Φάρο, που χτίστηκε για να εορταστούν τα 500 χρόνια από το πρώτο ταξίδι του Κολόμβου στην Αμερική, εκτίθενται τέχνεργα από το πλοίο του θαλασσοπόρου, τη Σάντα Μαρία. Επίσης, εκεί μεταφέρθηκε το υποτιθέμενο λείψανο του Κολόμβου από τον καθεδρικό ναό του Σάντο Ντομίνγκο, τον Οκτώβριο του 1992. Σύμφωνα με την ισπανική εκδοχή, η σορός του Κολόμβου μεταφέρθηκε στη Σεβίλλη.


Ο εξωτισμός, η ιστορία, τα κάστρα, οι παραλίες, η τροπική βλάστηση, η μουσική μαρεγκέ είναι μόλις λίγες προκλήσεις που οδηγούν χιλιάδες επισκέπτες στον Άγιο Δομίνικο. Στην Καραϊβική, ο Άγιος Δομήνικος μοιράζεται με την Αϊτή το νησί Ισπανιόλα, το πρώτο νησί στο οποίο αποβιβάστηκε ο Κολόμβος. Η Αϊτή καταλαμβάνει το δυτικό 1/3 και η Δομηνικανή Δημοκρατία τα ανατολικά 2/3 του νησιού. Το κλίμα εδώ είναι Ωκεάνιο Τροπικό, με μικρές μεταπτώσεις της θερμοκρασίας αλλά με σημαντική μεταβολή στο ύψος των βροχοπτώσεων. Επίσης ξεσπούν συχνά μεγάλες καταιγίδες από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο.

 










Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας