Τα λουτρά πόζαρ . - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Τα λουτρά πόζαρ .

Στο Λουτράκι νομού Πέλλας, 13 χλμ. δυτικά της Αριδαίας, υπάρχουν oι μεταλλικές πηγές Λουτρά Λουτρακίου ή Λουτρά Πόζαρ που αναβλύζουν σε θερμ. 37° , με αξιόλογη χημική σύσταση. Το νερό έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες συμπεριλαμβανομένου και μακροχρόνιων παθήσεων και είναι πόσιμo. Eνδεύκνυνται για λουτροθεραπεία και ποσιοθεραπεία ή για τόνωση και χαλάρωση. 

Το ρέμα του Αγ. Νικολάου ("Τόπλιτσα") στην Αριδαία.

Μια από τις πισίνες με τα ιαματικά νερά στην Αριδαία.

 File:Loutra Loutrakiou Waterfall.jpg
 Η περιοχή στα λουτρά πόζαρ διαθέτει φυσική ομορφιά και πολλές επιλογές για να κάνετε δραστηριότητες ενναλλακτικού τουρισμού, να δείτε πολλά αξιοθέατα, να δείτε τις πανέμορφες περιοχές γύρω από το Λουτράκι και φυσικά να απολαύσετε και την τοπική κουζίνα η οποία εμπεριέχει Μακεδονίτικες γεύσεις που κρατούν για αιώνες.
 
 Η επαρχία Αλμωπίας με πρωτεύουσα την Αριδαία απλώνετε κάτω από την προστατευτική σκιά του Βόρα σκεπασμένου από πυκνά δάση στα δυτικά και με επιβλητική γυμνότητα στα βόρεια. Η οροσειρά του Βόρρα περιβάλλει την Αλμωπία από τα βόρεια και τα δυτικά και τη διακρίνει με αδιαπέραστο τοίχωμα από τις όμορφες περιοχές του νομού Φλώρινας. Στα νότια συνορεύει με το υψίπεδο της Έδεσσας. Στα ανατολικά δεσπόζει το όρος Πάικο.



Είναι αλλόκοτα όμορφη η αίσθηση να κάθεσαι δίπλα σε έναν καταρράκτη έξω στη φύση, μέσα σε μια ζεστή βάθρα με το νερό στους 37 βαθμούς, όταν η θερμοκρασία γύρω σου είναι μόλις 5 βαθμοί, και να αφήνεις τους υδρατμούς να δίνουν σε όλα όσα βλέπεις μια παραμυθένια διάσταση. Σε μία από τις δύο μεγάλες εξωτερικές πισίνες με θερμά νερά, που βρίσκονται στην κοίτη του ποταμού, βλέπουμε και δύο τολμηρούς να φεύγουν από τη ζέστη και να απολαμβάνουν ένα «σκωτσέζικο ντους» στους διπλανούς καταρράκτες. Οπως ήταν αναμενόμενο, δεν υπήρξαν πολλοί που τους μιμήθηκαν.
Για όσους αποζητούν πιο «κοσμοπολίτικη» ατμόσφαιρα, υπάρχει και μια τρίτη εξωτερική πισίνα, μεγαλύτερη από όλες, με το γνωστό γαλάζιο πλακάκι και με θέα τα κατακόρυφα βράχια του φαραγγιού. Και αυτή γεμίζει τις ημέρες αιχμής, όπως και όλες, από μικρές και μεγάλες παρέες και οικογένειες ολόκληρες, που χαλαρώνουν στα γαλάζια νερά και γελάνε όταν βλέπουν τον κόσμο εκτός πισίνας, με τα μπουφάν και τα σκουφιά, να τους κοιτάζει με απορία και... θαυμασμό. Από τους επισκέπτες δεν λείπουν, βέβαια, και εκείνοι που έρχονται εδώ για να αντιμετωπίσουν παθήσεις του κυκλοφορικού και του αναπνευστικού συστήματος, ρευματοπάθειες ή, ακόμη, γυναικολογικές και δερματικές ασθένειες.




Κάποιοι τα παρομοιάζουν και τα συγκρίνουν με τα Ελβετικά Spa.

Δεν είναι ψέματα! Είναι ένας μοναδικός, επίγειος παράδεισος, μέσα στο κάλλος της φύσης. Δεν είναι τυχαία ο προορισμός χιλιάδων επισκεπτών από όλη την Ελλάδα. Οι ιαματικές πηγές στα Λουτρά Πόζαρ ανακηρύχθηκαν ως ιαματικές το 1920. Πολλούς αιώνες πριν πρόσφεραν τις ιαματικές τους ιδιότητες. Οι πηγές παρέχουν τους χώρους των Λουτρών με 650 κυβικά μέτρα την ώρα και σταθερή θερμοκρασία 37 βαθμών Κελσίου. Η αίσθηση όταν χιονίζει και είστε βουτηγμένοι μέσα στα ζεστά ιαματικά νερά του Πόζαρ είναι απίθανη. Η γύρω περιοχή είναι ενδιαφέρουσα από πλευράς φυσικού κάλλους ορεινού τοπίου. Διαδρομές και μονοπάτια για πεζοπορία έχουν χαραχτεί στο φαράγγι για να γνωρίσετε την μαγεία της περιοχής των Λουτρών Πόζαρ.Τα λουτρά Πόζαρ βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Καϊμάκτσαλαν, σε υψόμετρο 2300μ. Το κοντινότερο χωριό είναι το Λουτράκι που απέχει μόλις 2χλμ και  12χλμ από την κοντινότερη κωμόπολη, Αριδαία. Από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης απέχει 130χλμ.

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας