Η φωνή του Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ, - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Η φωνή του Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ,



Ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ (Alexander Graham Bell, 3 Μαρτίου 1847 – 2 Αυγούστου 1922) ήταν Σκωτσέζος εφευρέτης, ο οποίος έμεινε γνωστός ως ο εφευρέτης του τηλεφώνου.
Γεννήθηκε στο Εδιμβούργο της Σκωτίας και ο πατέρας του ήταν ο Αλεξάντερ Μέλβιλ Μπελ, γνωστός ρήτορας με 200 εκδόσεις βιβλίων.Τον Απρίλιο του 1903 ο Μπελ ανακάλυψε τον πολλαπλό τηλέγραφο ενώ τις πρώτες του σημειώσεις σχετικά με το τηλέφωνο τις έγραψε τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου και ένα μήνα αργότερα ξεκίνησε να γράφει σχετικά με τις προδιαγραφές του. Στις 7 Μαρτίου του 1876 το Γραφείο Ευρεσιτεχνίας των Η.Π.Α έδωσε στον Μπελ το σχετικό δίπλωμα που κατοχύρωνε τη συσκευή που μεταδίδει τον ήχο και τη φωνή τηλεγραφικώς.
Η συσκευή που χρησιμοποιήθηκε περιελάμβανε μια ελαστική μεμβράνη από σίδηρο, που βρισκόταν μπροστά από ένα σιδηρομαγνητικό πυρήνα, περιτυλιγμένο με μονωμένο αγωγό. Μια γραμμή από δυο καλώδια συνέδεε τη συσκευή αυτή με μια άλλη παρόμοια. Στη συσκευή του Μπελ η φωνή έπεφτε πάνω στη μεμβράνη και την έκανε να πάλλεται. Αυτό τον καθιέρωσε σαν τον πρώτο που εφάρμοσε τις κυματοειδείς μορφές των ηλεκτρικών ρευμάτων.

  
Ουάσινγκτον
 
Η φωνή του Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ, του σκωτσέζου εφευρέτη του τηλεφώνου, ακούγεται ξανά 91 χρόνια μετά το θάνατό του: η φωνή του αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά σε μια πλάκα φωνόγραφου από το 1885 που φυλάσσεται στο Εθνικό Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας.

«Ακούστε τη φωνή μου, Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ» ακούγεται να λέει στον κερωμένο δίσκο του φωνόγραφου, ο οποίος περιλαμβάνει επίσης αποσπάσματα από έργα του Σαίξπηρ.
 Η φωνή του Γράχαμ Μπελ
Ο Γράχαμ Μπελ είναι περισσότερο γνωστός ως ο εφευρέτης του πρώτου πρακτικού τηλεφώνου, το οποίο κατοχύρωσε με πατέντα το 1876.

Ο μεγάλος εφευρέτης είχε όμως εργαστεί και για τη βελτίωση του φωνόγραφου, τον οποίο είχε εφεύρει το 1877 ο Αμερικανός Τόμας Έντισον.

Ο φωνογράφος του Έντισον χρησιμοποιούσε μια βελόνα για να καταγράφει τις δονήσεις των ηχητικών κυμάτων σε έναν περιστρεφόμενο κύλινδρο επιστρωμένο με κασσίτερο. Ο Γκράχαμ Μπελ βελτίωσε την απόδοση της συσκευής αντικαθιστώντας τον κύλινδρο με έναν δίσκο καλυμμένο με κερί. Ακόμα και το πικάπ που μπήκε τον 20ο αιώνα στα περισσότερα σπίτια είναι ουσιαστικά ένας φωνόγραφος που βασίζεται στη λογική του Γκράαμ Μπελ.

«Η αναγνώριση της φωνής του Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ, του ανθρώπου που μας προσέφερε τις φωνές των άλλων, είναι μια σημαντική στιγμή για τη μελέτη της ιστορίας» σχολίασε ο Τζον Γκρέι, διευθυντής του μουσείου.

Η ηχογράφηση του 1885 ήταν πολύ ευαίσθητη για να αναπαραχθεί με βελόνα όπως οι δίσκοι του πικάπ. Το μουσείο όμως ζήτησε τη βοήθεια της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου και του Εθνικού Εργαστηρίου Lawrence Berkeley.

Οι ερευνητές ανέπτυξαν ένα σύστημα που χρησιμοποιεί μια τρισδιάστατη κάμερα για να καταγράψει το ανάγλυφο στα αυλάκια του δίσκου και να το μετατρέψει σε ήχους.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press in.gr

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας