Βρήκαν ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι μέσα στο δάσος. Όταν μπήκαν μέσα, ταξίδεψαν 60 χρόνια πίσω στο παρελθόν! - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Βρήκαν ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι μέσα στο δάσος. Όταν μπήκαν μέσα, ταξίδεψαν 60 χρόνια πίσω στο παρελθόν!

Ο Frank Lloyd Wright είναι ο πιο διάσημος Αμερικανός αρχιτέκτονας.



Αυτό είναι το Fallingwater, ένα εμβληματικό σπίτι που σχεδίασε στην Πενσυλβάνια. Και τώρα ένα από τα σπίτια που έχει σχεδιάσει μπορεί να γίνει δικό σας!









Κοστίζει 1.395.000 δολάρια. Το σπίτι αυτό βρίσκεται στο St. Louis Park στη Minnesota και χτίστηκε το 1960. 57 χρόνια αργότερα, το εσωτερικό και το εξωτερικό του μένουν ίδια.





Ο Paul και η Helen Olfelt ζήτησαν από τον Wright να σχεδιάσει το σπίτι τους το 1958 κι εκείνος δούλεψε πάνω σ’αυτό μέχρι το 1959 που πέθανε. Το ζευγάρι είναι γύρω στα 90, άδειασε το σπίτι και το πουλάει για πρώτη φορά. Το σπίτι αυτό είναι μια χρονοκάψουλα της δεκαετίας του 1960 και ένα τέλεια διατηρημένο παράδειγμα της αισθητικής του Wright.





To σπίτι έχει 3 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια και είναι φωτεινό, σε γήινους τόνους με πολλά χαρακτηριστικά του σχεδιαστικού στιλ του Wright.





Σε κάποια σημεία δείχνει λίγο παρωχημένο, για να είμαστε ειλικρινείς.




Δείτε και μόνοι σας…





Αλλά άλλα σημεία είναι διαχρονικά.





Το σπίτι βρίσκεται σε μια έκταση 15 στρεμμάτων.





Διαθέτει εντοιχισμένα έπιπλα…





… και αυθεντικές καρέκλες Wright.





Ο Wright ήθελε να σχεδιάσει όλα τα στοιχεία του σπιτιού, από την οροφή ως τα έπιπλα, ώστε να έχει συνοχή. Αυτό σημαίνει ότι το σπίτι είναι 100% Wright. Διαθέτει μέχρι και υπόγειο, σπάνιο για τα σπίτια του Wright.





Tο κερασάκι στην τούρτα είναι ότι δείχνει πολύ όμορφο στο χιόνι.





Τι περιμένετε, λοιπόν;


Πηγή: www.diaforetiko.gr |

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας