Αγώνες Ξιφασκίας «Ανδρόγεια 2017» Αθλητικες Πολιτιστικές εκδηλώσεις Ξιφασκίας 12η συνεχόμενη χρονιά απο την Γ.Ε.Η. - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Αγώνες Ξιφασκίας «Ανδρόγεια 2017» Αθλητικες Πολιτιστικές εκδηλώσεις Ξιφασκίας 12η συνεχόμενη χρονιά απο την Γ.Ε.Η.








H χρήση του Ξίφους ήταν γνωστή από την προϊστορική εποχή, αλλά η ξιφασκία, σαν οργανωμένο άθλημα, εμφανίστηκε περί τα τέλη του 19ου αιώνα.

 Η παλαιότερη γνωστή εξάσκηση με ξίφη απεικονίζεται σε ανάγλυφο του ναού του Medinat Habu, που κτίστηκε από τον Ραμσή Γ' περί το 1190 π.Χ. 
Η Ξιφασκία ως αγωγή, αλλά και ως πολεμική εξάσκηση, απαντάται στους αρχαίους Πέρσες, Βαβυλώνιους, Έλληνες και Ρωμαίους. Με το πέρασμα των αιώνων η επιδεξιότητα στη χρήση του Ξίφους απέκτησε μεγάλη σημασία.
 Κατά τον 15ο αιώνα εμφανίστηκαν οι πρώτοι όμιλοι Ξιφασκίας στην Ευρώπη. Πρώτοι οι Ιταλοί κατασκεύασαν τον 16ο αιώνα το Ξίφος της Μονομαχίας, το οποίο ήταν, πολύ ελαφρύ, λεπτό, απλό και εύχρηστο, ώστε η επιδεξιότητα και η ταχύτητα κατά τη χρήση του να είναι πιο σημαντική από την ισχύ του.
 Στο δεύτερο μισό του 17ου αιώνα τόσο το Ξίφος όσο και η τεχνική της Ξιφασκίας μεταβλήθηκαν δραστικά και κατά τον 18ο αιώνα άρχισε να χρησιμοποιείται συστηματικά η μάσκα για την προστασία του προσώπου ξιφομάχου. 
Με την αναβίωση των Ολυμπιακών αγώνων το 1896, η Ξιφασκία έγινε Ολυμπιακό άθλημα για άνδρες, ενώ από το 1924 έγινε αποδεκτή και η ξιφασκία γυναικών. Το 1913 ιδρύθηκε η «Διεθνής Ομοσπονδία Ξιφασκίας» ( Federation Internationale d'Escrime ) η οποία αποτελεί από τοτε το αρμόδιο διεθνές όργανο σε ζητήματα διοργάνωσης Ολυμπιακών και Διεθνών αγώνων.


Η Γυμναστική Ένωση Ηρακλείου (Γ.Ε.Η.) ιδρύθηκε το 1967 αρχικά με τμήματα Στίβου, Βόλεϊ και Μπάσκετ. Από το 1979 η Γ.Ε.Η. πρόσθεσε στα αθλήματα που καλλιεργούσε την Ξιφασκία, την οποία έχει αναδείξει με πολλές επιτυχίες.
 Από τότε μέχρι σήμερα, η Γ.Ε.Η. πρωταγωνιστεί σε κάθε αθλητική εκδήλωση στην Κρήτη, την οποία έχει επανειλημμένα εκπροσωπήσει επάξια σε Πανελλήνιες διοργανώσεις, ανώτερες κατηγορίες και εθνικά συγκροτήματα.

Η Γυμναστικη Ενωση Ηρακλείου (Γ.Ε.Η.) για 12η συνεχομενη χρονια διοργανωνει ΑΓΩΝΕΣ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ - ΣΠΑΘΗ ΑΝΡΔΡΩΝ ΓΕΥΝΑΙΚΩΝ 
(ΑΝΔΡΟΓΕΙΑ 2017)
ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΜΑΙΟΥ 2017
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 9:30



Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας