Το περισσοδάκτυλο θηλαστικό ζώο.. - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Το περισσοδάκτυλο θηλαστικό ζώο..

Η ζέβρα είναι περισσοδάκτυλο θηλαστικό ζώο που ανήκει στις Ιππίδες, συγγενής του αλόγου. Το συνηθέστερο είδος Ζέβρας είναι η Ζέβρα η γνήσια (Equus zebra).
Γενικά, μοιάζει με το άλογο. Το τρίχωμά της είναι άσπρο ή πολύ ανοιχτό κίτρινο με λεπτές μαύρες ραβδώσεις, οι οποίες υπάρχουν και πάνω στην κοντή και όρθια χαίτη της. Έχει μήκος 2,2μ. και ζυγίζει γύρω στα 200 κιλά. Έχει μικρό κεφάλι, αλλά ευκίνητα αυτιά, που στρέφονται σε μεγάλες γωνίες.






Το είδος Equus Zebra ζει στην νότια και δυτική Αφρική. Τα άτομα δεν μένουν μόνα τους, αλλά σε αγέλες. Μερικές φορές μάλιστα βόσκουν μαζί με αντιλόπες ή στρουθοκαμήλους για να αντιμετωπίσουν τα σαρκοφάγα αποτελεσματικότερα. Άλλα είδη: Εquus burchelli, που τείνει να εξαφανιστεί τελείως, Equus quaga, που μοιάζει πιο πολύ με άλογο παρά με ζέβρα και Equus grevyi, η μεγαλύτερη απ' όλες.





οκαπι  Ζεβρα και καμηλοπάρδαλη  μαζί.







Τι μπορεί να κάνει μία ζέβρα με το κεφάλι μέσα στο στόμα ενός ιπποπόταμου; Όχι δεν έχει τάσεις αυτοκτονίας, απλά καθαρίζει τα δόντια του παχύδερμου ζώου.

Το παράξενο συμβάν έλαβε χώρα στο ζωολογικό κήπο της Ζυρίχης στην Ελβετία, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των επισκεπτών.
Η φωτογραφία που είδατε είναι τραβηγμένη από τον φωτογράφο Jill Sonsteby.

Μια ζέβρα αλμπίνο



 οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι
  Ούγγροι και Σουηδοί ερευνητές τονίζουν ότι τα αίτια της εξέλιξης των ζώων αυτών είναι πολύ απλά και ότι οι λωρίδες αναπτύχθηκαν για να αποτρέπουν τα έντομα που απομυζούν το αίμα.





Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας